21 Mayıs 2009 Perşembe

Şevki Adalı'dan dobra dobra.

 

Adanaspor'un eski Başkanlarından Şevki Adalı katıldığı Televizyon proğramında Adanaspor'un 3 yılını değerlendirdi, Bayram Akgül'ün arkasında olup-olmadığını açıkladı ve 'Başkan bırakırsa bıraksın, blöf yapıyor" sözlerine net cevap verdi


Adanaspor'a zor günlerinde sahip çıkan Bayram Akgül'e yapılanların yanlış olduğunu belirten Adanaspor eski Başkanlarından Şevki Adalı, "Bayram Akgül'e haksızlık yapılıyor. Bu takımı aldığında Adanaspor'un antletti kağıdı bile yoktu. Bunları unutmayalım. Kimse elini cebine atmıyor, zamanını ayırmıyor. Ancak gelip ahkam kesiyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle birşey yok. Adanaspor taraftarı olmak tribüne gidip küfür etmek yada yıkmak değildir. Adanaspor'un başarısı bu şehrin başarısıdır. Bugüne kadar yapılan emeğin tek sahibi, Adanaspor'un başkanı ve yönetimidir" dedi. İşte Şevki Adalı'nın noktasına virgülüne dokunmadan söyledikleri...
SORU: Bayram Akgül bırakırsa bıraksın, blöf yapıyor gibi iddaları nasıl yorumlarsınız?
"Adama sorarlar. Ya paranın ne olduğunu bilmiyor yada dayak yememişsin derler? 3 senede 12 milyon dolar para harcamış Bayram Akgül için giderse gitsin, blöf yapıyor lafları art niyetli laflardır. Görevi ilk gün bıraktığında kendisiyle yaptığım görüşmede başkanı moralsiz buldum. En önemlisi şevkinin kırıldığını sezinledim. Adanaspor'un başarısı bu şehrin başarısıdır. Millet nereleri yakaladı. Biz hala birbirimizi yiyoruz. Bugüne kadar yapılan emeğin tek sahibi, Adanaspor'un başkanı ve yönetimidir. Böyle bir başarıyı elde eden insanı alkışlayacağımıza, ona söylemediğimiz lafı bırakmıyoruz. "
SORU: 3 yıl önce Adanaspor nasıl alındı, Bayram Akgül'ün arkasında sizler varmısınız?
"Takımı aldığı günden beri Adanaspor başkanı cefa çekti. Bu iş hem kolay değil, hemde Adana'da yapılacak bir iş değil. Uzanlar döneminden sonra Adanaspor bir boşluğa düştü. Bizlerde malasef olaya müdahele etme imkanı bulamadık. Bayram Akgül'de takımı sahiplendiğinden bu yana dalaşmayla, sürtüşmeyle, hatta kendini ispat etmekle uğraşmak zorunda kaldı. Kulübü aldığı yıl arkasında Uzanlar, Sadettin Saran, Şevki Adalı var denildi. Bu Bayram Akgül'e hakarettir. Adanaspor Başkanına böyle bir hakareti uygun görmüyorum. Ben hiçbir şekilde arkasında değilim. Böyle birşey olsa, kulübü alsam göğsümü gere gere söylerim. Hiç kimseden de gocunmam. Benim Adanasporlu olduğunu herkes bilir. Üretilen bu senaryolar yüzünden ben sürekli Bayram Akgül'e bunların benim tarafımdan üretilmediğimi söylemek zorunda kalıyorum. Benim Adanaspor'a olan katkım sadaece manevidir. Oradaki mevcudiyetim Adanasporluluğumdur.Bazı maçlarda prim, bazende bir deplasman masrafını karşılamaktır. Bayram Akgül'ün yaptıklarının yanında bizim bu yaptıklarımız konuşulamaz bile. "
SORU: Güllük-gülüstanlık bir Adanaspor mu alındı?
"Herkes güllük-gülüstanlık bir Adanaspor anlatıyor. 3 sene önceki tablo böyle değildi. Haksızlık yapılıyor.. Antetli kağıdı yokken Adanaspor alındı. Bayram Akgül'ü çok sevdim, heyecanlı, taze bir beyin, genç bir arkadaşımız, Adana'yla ilişkisini koparmamış. Aslanlar gibi gelip Adana'daki Adanaspor sorununu çözerim demiş. Ben dahil koyduğumuz katkı başkanın yaptıklarının yanında konuşulması abestir. Başkana gerçekten ayıp ediyoruz. Sahiplenen bir arkadaşımız var ama geldiği günden bu yana söylemedik laf bırakmadık. Neyi paylaşamıyoruz, neyi sahiplenemiyoruz. 3 senede böyle bir başarı sadece İngiltere'de yaşanmış. Destek verip, başarıyı sahipleneceğimize Akgül'ün şevkini kırmaktan başka birşey yapmıyoruz"
SORU: Bayram Akgül neden tek başına bırakılıyor, bugüne kadar ödenen cezalara ne dersiniz?
"Dışardan destek yok. Belediyelerin koyduğu katkı az ve programsız. Tek başına bu işi alıp götürmüş. Çok iyi nokktaya getirmiş. Sürekli harcıyor. Ailesinden uzak kalıyor ve en önemlisi kulüpte bile yattığı gün oldu. Tüm bunları olmazdan sayıp yüzeysel konuşmalar yapılması beni çok üzüyor. Takıma ayrı para harcayacaksın, prim vereceksin deplasman masrafını karşılayacaksın sonrada seyircinin içerde ve dışarda yaptığı hadiselerden dolayı Federasyona 150 bin Tl'ye yakın para ödeyeceksin. Bu günah değilmi. Başkan hangisine yetişecek. Federasyona ödenen parayla futbolcu alınır. Adanasporlular hatırlar. Adanaspor Başkanı stadın dışında kendini tanımayan emniyet mensupları tarafından tartaklandı bile. "
SORU:Aytaç Durak'ın iki kulüp başkanın arkasında olduğunu açıklamasını nasıl değerlendireceksiniz?
"Bayram Akgül'ü ikna edemezsek ne yapacağız diye düşünüyorum. Başkan iyi bir Adanalı ve Adanasporlu. Aytaç Durak'ın dün yaptığı açıklama bence noktayı koymuştur. Aytaç Durak'ın başkanı çağırıp gel bakalım ne oluyor? diyeceğini düşünüyorum. Bence Demirspor'daki idareciler ve Bayram Akgül başarılıdır. Buradaki kritik nokta Belediye'nin vereceği rakamlar önceden bilinirse kulüp başkanlarıda bütçelerini ona göre yaparlar. Bu sezon Adanaspor için çok kritik bir sezon. Adanaspor yeni sezon şampiyon olamazsa Bayram Akgül'ü tamamen kaybederiz..Bu yıl transferde uçuk rakamlar olmayacak. Bu sene yapılacak her yardım Adanaspor'u başarıya göterüecektir. Aytaç Durak'a çok iş düşüyor. Adanalı Durak'ın arkasında durdu. Biz Adanalılar olarak vazifemizi yaptık..Bu saatten sonrada Durak, Adanaspor'a katkı koymalı. Aytaç Durak'ın Başkan'ı çağırıp bizleri sevindirmesini bekleyeceğiz. Ayrıca herşeyi Durak'a bırakmamalıyız. Valimizin, ATO, ASO ve ilçe belediyelerimiz de katkı koymalılar"
SORU: Eleştri mi, pozitif yaklaşım mı?
"Kimse elini cebine atmayacak, zamanını harcamayacak ve gelip ahkam kesecekler.. Şehirden bir lira katkı yok. Kombine satışları ortada, elini cebine atmıyorsun ama sonra da gidip İl müdürlüğünden bilet alıp maça geliyorsun.. Hiçkimse unutmasın 3 yılda elde edilen çok büyük başarı.. Önce 2.Lige çıkıldı ondan sonra transit geçip Bank Asya'ya gelindi.. Play-Off maçlarını seyrettikten sonra Ankara'ya gidemediğimiz ve neler kaçırdığımızı herkes gördü. Ekonomik kriz bu sezon futbolu da etkileyecek. Transferde uçuk rakamlar olmayacak. Adanaspor'a yapılacak her yardım Adanaspor'u başarıya taşıyacaktır. Bu sene kritik bir yıl, iyi takım kurma ve süper ligi yakalama imkanı var.. Bu yüzden başkana hep birlikte destek vermeliyiz.Biz Adanasporlular başkan göreve döndükten sonra bilet alarak maça girip, kombineleri tüketip katkı koymaya çalışmalıyız. Eleştri olacak ama pozitif konuşacağız. Benim aklıma yatmayan bir konu olduğunda başkanla pozitif anlamda konuşuyorum.."
Posted by Picasa
Paylaş

Hiç yorum yok: