8 Mayıs 2009 Cuma

Bayram akgül görevini bıraktı.



Adanaspor
Akgül, yaptığı açıklamada, görevi gelmeden önce Adanaspor'un Uzan Grubu'nun borçlarından dolayı TMSF'ye geçtiğini ve maddi imkansızlıklar nedeniyle müsabakalara çıkamayıp, önce 2. Lig'e daha sonra da 3. Lig'e düştüğünü hatırlatarak, "Adanaspor bu maddi kıskaç altında 3. Lig'de de müsabakalara çıkamayarak yok olup gitme aşamasına gelmişken, Adanalı bir iş adamı olarak Adanaspor camiasının yoğun taleplerine duyarsız kalamadım ve hiç ilgi alanım olmamasına rağmen Adanaspor'a sahip çıkmak, onun yok olup gitmesine göz yummamak adına Adanaspor Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği A.Ş.'yi kurarak TMSF'nin İflas Masası vasıtası ile düzenlediği ihaleye katılıp, Adanaspor isim hakkını ve futbol şubesini sadece kağıt üzerinde bir isim olarak satın aldım. Adanaspor Futbol Şubesi'ni satın aldığımda Adanaspor'un hiçbir geliri olmadığı gibi, tek bir forması ve tek bir topu dahi yoktu ve liglerin başlamasına sadece birkaç hafta kalmıştı" dedi.

Adana'da kendisinden çok daha fazla maddi olanaklara sahip, işadamı, sanayici, tüccar ve toprak sahibi Adanalılar olmasına rağmen, hiç kimseden tek kuruş maddi yardım almadan, tamamen kendi imkanların kullanarak birkaç haftada Adanaspor'u sıfırdan yaratarak lige hazır hale getirdiğini ifade eden Akgül, şöyle devam etti:
"Aynı yıl Adanaspor'un 3.Lig'den 2. Lig'e çıkmasını sağladım. Bu bile Adanaspor camiası için çok büyük başarıydı, amatör kümeye düşüp yok oluh gitmesine haftalar kala sahip çıktığım Adanaspor'un 2. Lige çıkmasını sağlamıştım.2. Lig maddi külfeti 3.Lig'den daha ağırdı. Rakiplerimiz hem şehirlerinin tüm maddi ve manevi desteklerini arkalarına alırken, ben yine sadece kendi maddi olanaklarımla aynı yıl, Adanaspor'un önce 2. Lig Yükselme Grubuna oradan da Bank Asya 1.Lig'e çıkmasını sağladım"

Adanaspor'un Bank Asya 1. Lig'de tutunamayacağını, "düşer" diyenlerin aksine ve yine tamamen kendi olanaklarıyla takımın ortalarda ve hep üst sıraları özellikle de Play-Off'u zorlayan bir takım haline gelmesini sağladığını anlatan Akgül, "Son olarak kendi sahamızda oynadığımız Altay maçına kadar da Play-Off şansını devam ettirdik. 1-0 önde götürdüğümüz müsabakanın uzatma dakikalarında yediğimiz şansız bir golle de berabere kalarak Play-Off şansını kaybettik" dedi.

Her zaman, sporun "dostluk-kardeşlik-barış "olduğu ilkesinden hareket ettiğini, göreve geldiği günden beri bütün içtenliğiyle küfrün ve olayların önüne geçmeye çalışmasına rağmen maalesef kendini bilmez bazı seyircilerin küfürleri ve olay çıkarmaları nedeniyle, zaten kısıtlı olan gelirlerinin büyük bir bölümünün de ödemek zorunda kaldıkları cezalara gittiğini belirten Akgül, şunları söyledi:
"Bütün iyi niyetime ve çabalarıma ve Adanaspor için tüm benliğimle maddi ve manevi yaptıklarıma karşın, son olarak kendi sahamızda oynadığımız Altay maçından sonra da olay çıkarıp, hakemlere, TFF yetkililerine, misafirimiz olan rakip takımımıza ve yöneticilerimize küfür edip, saldıran, stadımız koltukları ve tuvaletlerine zarar veren ve (Sahipsiz Adanaspor) diye bağıran kendini bilmez bir grup seyircinin davranışından sonra Adanaspor'da başkan olarak kalmam artık mümkün olmayacaktır. Adanaspor için yaptıklarıma ve Adanaspor'u bütün benliğimle sahiplenmeme rağmen bana sahip çıkmayarak, aksine olay çıkarıp, küfür edip, stada zarar vererek ve bu zararları benim ödememe neden olan, üstüne üstlük de (Sahipsiz Adanaspor) diye bağıran kendini bilmezlere (Buyrun Adanaspor'a siz sahip çıkın) diyor ve görevimi bırakıyorum"

Hiç yorum yok: