24 Ağustos 2010 Salı

Adanaspordan büyük protosto.



Başkanın trt'deki açıklamalarını ve protosto yürüyüşündeki verdiği mesjları anlamadan yorum getiren arkadaşları daha duyarlı olmaya davet ediyorum.
Başkanı eleştirenler başkanın ne demek istediğini anlamadan acımasızca yorum getirenlere biraz daha sağ duyu diyorum.
Dün acımasızca eleştirenler bu gün çıkmışlar başkanın ne demek istediğini anlamamıştık acımasızda eleştirdik diyorlar.
Velevki başkan hata yaptı bu kadar acımasız eleştiriyi yine haketmiyor.
Nedenlerini,gerekçelerini saymaya gerek yok sanırım.
Çok sevdiğimiz Adanaspor için bizlerde fedakarlıklar yapmak zorunda kalacağız bunda sakınca görmemeliyiz.
Yeri geldiğinde Adanasporun çıkarları uğruna susmamız gerekiyorsa susmasını da bilmeliyiz.
Yeri geldiğinde Adanasporun menfaatleri doğrultusunda savunuculuğunu da yapabilmeliyiz.
Şu an susmak ve başkana destek verme zamanı.
Başkanı eleştirenler kendini en iyi adanasporlu sananlar beş ocakın soyunma odasında çalışmayan klima ve şu bunaltıcı yaz gününde sıcak akan su konusunda il müdürüne aynı hassasiyeti göstereceklermi merak ediyorum.
Yoksa eleştirecek bir konu bulduklarında mı ortaya çıkacaklar.
Yada bu insanlar kendini çokmu akıllı hissediyorlar.
Birde kendinizi Bayram Akgülün yerine koyun siz olayları yorumlamaya ve çözümler üretmeye çalışın bakalım nasıl bir sonuca varacaksınız.
Terörün övülecek desteklenecek yönü yoktur.
Terör her haliyle her yerde terördür.

21 Ağustos 2010 Cumartesi

Adanaspor Mersin idmanyurdu 0-0


Maç olayların gölgesinde kaldı.
Maçtan çok olyları izledik.
Mersin idman yurdu taraftarı maç başlamadan otuz kişi kadardı,bu kadar az gurub neden tahrik edildi,neden petşişe atıldı,neden laobalardaki çeşmeler kırılıp sökülüp mersin taraftarına atıldı.
Bunları yapanlar Adanaspora nasıl bir katkı koyduklarını sanıyorlar merak ediyorum.
Kuzey kale arkası biraz daha geç boşaltılsaydı daha kötü olaylar olabilirdi,belki ummadığımız beklemediğimiz bir yaptırımla karşı karşıya da kalabilirdik.
Adanaspor taraftarı tahriklere çabuk gelen bir yapıya sahip,Mersin idmanyurdu taraftarıyla emniyet zaten mücadele ediyordu,bizim yaptıklarımız pet şişe ve yabancı madde atımları gereksizdi.
Bayram Akgül herhangi bir gurubu hedef alan bir açıklama yapmamıştır,sadece kendini kontrol edemiyen taraftara kızmıştır,bunlarda bireyseldir,toplu olarak hiçbir gurubu hedef almamıştır açıklamasında..
Herkes taraftar olarak kendi takımını desteklemiş olsaydı istenmiyen olayları yaşamayacaktık.

Mersin taraftarı sütten çıkmış ak kaşıkmı diyeceksiniz ama onların ne yaptığı bizi ilgilendirmiyor,biz futbolda şiddete hayır diyoruz,herkes yaptığının cezasını çekecek.
Mersin taraftarı dışarıya alındıktan sonra taraftarımız sus pus oldu kimseden ses çıkmaz oldu,bunuda anlamakta güçlük çektim açıkçası.
Bundan sonraki maçlarda daha dikkatli sadece takımını dastekleyen taraftarı trübünlerde görmek dileğiyle.
Burda kimse kimsenin kalbini kırmaya çalışmasın,elimizdeki değere sahip çıkalım.
Bayram akgül gibi değerleri zor bulup kolay kaybetmiyelim.

işte Bayram Akgülün açıklamaları.

HAFTA İÇİNDE DETAYLI AÇIKLAMA YAPILACAK-
Adanaspor Kulübü Başkanı Bayram Akgül ise gelecek hafta içinde teknik heyet ve sporcuların da katılımıyla yönetim olarak detaylı bir basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

Akgül, bu tip olayların takıma zarar verdiğini ifade ederek, ''Üzüldüm demek olayı çözmüyor. 'Bu tip olayları tasvip etmem' demem de bu olayları çözmüyor. Ya bu olayları düzelteceğiz ya da çekip gideceğiz. Geçen yıl 4 maç seyircisiz oynadık. Şampiyonluğa giden bir takımız. Önümüzün böyle olaylarla kesilmesini istemiyoruz'' diye konuştu

Filistin'i gördüm!

Cevdet Ünüvar: Filistin'i gördüm!
Filistin'i görmedim diye üzülmeyin, bir daha ki Adanaspor-Mersin İdman Yurdu maçını bekleyin! Karşılaşmayı Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Lütfi Arıboğan da seyretti.
Göreceğiz, federasyonun yaptırımları ne olacak!
Daha dakika bir, olay bir!
Öyle hiç kimse futbol üzerine ahkam kesmesin, bunun adı futbol falan değil. Adeta savaş vardı! Futbol buysa kapatın kepenkleri, ağlamayalım bari! Adana İl Sağlık Müdürü Aytekin Kemik, "Tam 8 ambulans hastanelere yaralı taşıdı" dedi. Bu ne vahim, feci ve korkunç bir durum. Oysa bizler Adanaspor ve Mersin İdman Yurdu futbol maçı için güzellikleri cebimize koyarak geldik 5 Ocak Stadı'na.
İlk maçtı, ilk heyecandı, ilk buluşmaydı. Maça kadar hevesimizde en yükseklerdeydi. Maalesef tribünlerdeki çirkinlik ne izleme, ne de yazma keyfi bıraktı bizlere.

AÇILIŞ MAÇINA HİÇ YAKIŞMADI
İşin en garip anı ise, tribünlerdeki fanatikleri sakinleştirmek yerine daha da azdıran her iki takımın teknik direktörünün önce saha içinde, sonra tribünlerde sille tokat birbirine girmesi en büyük çirkinlik olarak yazıldı Yüksel Yeşilova ve Kemal Kılıç hanesine. Kocaman ayıp! Hakem maçın en güzel işini yaptı, her ikisini de saha dışına yolladı. "Futbol cehennemi, futbol cehennemi" derlerdi de nerede olduğunu merak ederdim. Meğer Adana'daymış! İlk haftadan bu olayların şiddeti bu olursa, yarın kritik maçlarda neler görürüz neler...

Maçın adamı, hakem Özgüç Türkalp oldu. Adil kararlar ve yerinde yorumlarını gördük. Maçın önüne çıkmadı.

Mücadelenin üç cümlelik özeti var: İftarla başladı, sahura kadar da oynansa gol olmazdı. Gol de yoktu, golcüler de...

Sahi! Kurtlar Vadisi Filistin filmi Mersin ve Adana'da çekiliyordu değil mi? İlk seyredenler biz olduk!