30 Ağustos 2009 Pazar

Mersin Adanaspor maçı sonrası teknik drektörler maç analizini yapıyorlar. Mersin teknik drektörü sorulan sorular karşısında sinirleniyor.

29 Ağustos 2009 Cumartesi

Ne demiştik Mersini yenmeliyiz.



Ilerleyen haftalarda daha iyi olacagiz goruntu oyle. Hocanin Ilyas israri 3-4 haftaya meyvelerini verecek bu tipoyuncular oynayarak form tutar. Yerine giren Rahman ilk 11 de Ilyas ile baslarsa eminim daha cok katki saglayacaktir, bileklerine cok hakim bir oyuncu ve iyi pas yapiyor. Sag ve sol kanatlarda sorun devam ediyor Anil bu hafta dah iyi idi frikikte gol olsaydi super olacakti. Beklerin onunde oynayan Kibong ve Fevzi drfansif anlamda daha agresif olmalilar cok kolay geciliyorlar buna onlem almaliyiz. Ferdi hatalardan goller yiyebilirdik atabilecegimiz pozisyonlarda oldu ama daha az hata yapmaliyiz. Bu hafta Recep , Onur , Mbilla, Rahman, Metin iyi oynadilar. Birde cok kolay sari kart goruyoruz buna mutlaka onlem alinmali , sari karti gereksiz goren oyuncuya ceza verilmeli. İnsallah Hacettepe macina 12 puanla cikariz hem kombinelerde satilir boylece.

Mersin daha iyi oynadı.. Biz dönem dönem topa sahip olabildik.. İlk gol insanüstü bir gol oldu.. Onca kişinin Mbilla'yı durduraması şaşırtıcı.

Mersin çok kaçırdı ve atamaya atarlar oldu aslında...

Defans fena değil. Ortasaha yavaş ötesi.. Forvet olarak idare ederiz.. Emre formda değil daha..

Tolgahan genel olarak iyi ama yediği gol kapattığı kendi köşesi idi. Barajın olduğu tarafat değil, kendi tarafına gelen topa müdahale etmeliydi.. Ama oynadıkça form tutacaktır..

Sonradan girenler oldukça iyi katkı sağladılar.. Sevindirici bir durum bence...

Herşeye rağmen 2 hafta ve 6 puan oldukça iyi bir başlangıç oldu..Unutmayalım ki geçen sezon 2. haftada puanımız yoktu ...

Haftaya G.antep'te Rizeyi devirmek önümüzü çok açacaktır..Hadi hayırlısı bakalım

harika bir gün.
harika bir akşam.
umutla gidilen mersinden 3 puan alıp döndük.

Ekrem hoca çok akıllı davrandı.
baskılı oynayacak olan kendini yeni takımda kendini sevdirmeye çalışan mersinli oyuncuları iyice yorduktan sonra usta bir matador edasıyla bir kaç hamleyle öldürüverdi kırmız şeytanları.

recep ersan tolgahan ve ve
rahman ve fevzi ve m'billa ilyas çıkınca aldılar sazı ellerine.........ve 50 metre sürülen topta golü bulduk..
metin tuğlu ayrı bir değer..
sinan ve ahmet şahinleride monte edip emrah bediri takımda görünce umutlar dahada artacaktır.

sabır diyoruz ve tüm takıma teşekkür ediyoruz.

MERSİN MAÇI ÜZERNE.

Adanaspor hedefini bir üst tura çıkmak ve sezon sonunda şampiyon olabilmek üzerine açıkladı.
Bu durumda şampiyonluğa oynıyan takımın maça beraberlik için çıkma şansı yok.
Adanaspor her maçını kazanmak için çıkmak zorundadır.
Şampiyonluğa oynuyoruz demekle şampiyon olunmuyor.
Öncelikli olarak bunun gereksinimlerini yerine getirmek gerekiyor.
Nedir bunun gereksinimleri.

Adanasporun giden seneden kalma kurulu bir futbolcu gurubu var takımın yapısı ve oyun sistemi oturmuş durumda.
Mersin yeni liğe çıkmış,çıktığı kadroyu büyük bölümünü göndermiş yeni kadro kurmuş üstelik ileri uc elemanını tam istediği golcüyüde bulamamışlar.
Adanaspor iklim bakımındanda fazla yabancılık çekmiyecek aynı iklim şartlarında yaşıyoruz.
Taraftar bazındada fazla bir yokluk çekmiyecek çünki turbeyler orda olacaklar.
Bir tek saha avantajı ve seyirci üstünlüğü mersinde olacak.
Bana göre Adanaspor bu maçı alıp gelecek en kötü ihtimal berabere kalacak.

28 Ağustos 2009 Cuma

Adana futbolu cilve dolu.

İl müdürünü düşünün Adanaspor başkanını protokale almak istemez böyle bir küstahlığı kendinde görür.
İl müdürlüğünde çalışan mustafa lovkor isimli şahısta seyircisiz oynanan karşıya maçında içeri kendileri tarafından ücretsiz bir şekilde girdirilen insanları fazlalık olarak göstererek Adanaspor başkanına ceza ödetmek istemiştir.
Bir ilin spor müdürü ne için vardır o ilin futboluna katkı koymak için iş adamlarını teşvik etmek için sporu futbolu halka sevdirmek için ordadır.
Utanmaz adam birde beş ocağı havuz yaparız diyor.
Utanmaz bu kulüpler olmasa sen nerden kazanç sağlıyacaksın.
Bayram akgül bu kadar zorluklar içerisinde kendi takımına gelen para yardımını zor durumda olan demirspora bağışlıyarak Adanada yapıcı bir lider izlenimi verdi.
Aytaç durakın iyi niyetinden şüphem yok ama sorunsuzca para harcayıp arkasından gelen yönetime de ödettiren,kendi alacağınıda fazlasıyla tahsil eden demirspor üzerinden nemalanan yöneticileride seçerken seçici olması lazım.

26 Ağustos 2009 Çarşamba

Emre Aktaş.



Adanaspor-Karşıyaka maçını 1-0 kazandı ve bu galibiyette golcü futbolcu Emre Aktaş'ın rolü çok büyüktü.. SPOR 01'e özel açıklamalarda bulunan Adanaspor'un golcü futbolcusu Emre Aktaş, Karşıyaka maçını kazanmanın önemine değindi ve lige iyi başlayarak önemli bir iş yaptıklarını söyledi. Emre, 1-0 öne geçtikten sonra skoru korumayı başardıklarını da ifade etti...
Geçen yıla göre kafa olarak çok rahat olduğunu dile getiren Emre Aktaş, "Geçen yıl rahat değildim. Kafa olarak iyi olduğum zaman performansım üst seviyelere çıkıyor.. Geçen sene kafamı çok karıştırdılar... Kendimi veremedim" dedi.. "Bu sene ne değişti?" sorusuna ise Emre Aktaş, "Kafam değişti. Yüzde yüz kendimi verebiliyorum. Adanaspor'un başarısında pay sahibi olmak istiyorum. Arkadaşlığımız çok iyi ve bunu da Karşıyaka maçında sahaya yansıttık" şeklinde cevaplandırdı...
"Transfer döneminde birçok takımla ismin anıldı, neden Adanaspor'u tercih ettin?" sualine Emre Aktaş şöyle cevap verdi:
"Kayseri'ye ben hayır dedim. Başkanımız Kayseri ile anlaşmıştı, iş bitmişti. Ben özel sebeplerden dolayı gitmedim yoksa bu transfer bitmişti. Sonra Başkanımız beni Ankaragücü'ne kiralık verdi, ben kiralık gitmek istemedim. Ardından Bayram Akgül bonservisimle beni Ankaragücü'ne verecekti , hatta ben imza bile atmıştım. Ama isteksiz bir imzaydı. Çünkü Adanaspor hiçbirşey kazanamayacaktı.. Başkanım beni vermeyi kabul ettiğinde yüzünde bir burukluk vardı.. Beni buralara Adanaspor Başkanı Bayram Akgül ve Adanaspor taraftarı getirdi.. Ben de Adanaspor'a para kazandırmadan Ankaragücü'ne gidemezdim. Gidemediğim için geri dönmedim, Adanaspor için geri döndüm. Transfer bitmiş imza atmışım ama Adanaspor'a birşey kazandıramadığımı gördüm.. Şimdi benim yapmam gereken 5-6 gol değil bu sezon 15 veya üzeri gol atarak Adanaspor'un başarısında pay sahibi olmam gerekiyor"
01spora bu tarihlik röpartaj için tşekkür ederiiz

25 Ağustos 2009 Salı

Seyircisiz karşıyaka maçı için dama ilginç giriş şekli.



Maçın ilk 20 dkları felan stad dışında destek veriyorduk.Birden kalabalık apartmana dogru koşunca birde baktım , herkes damlara koşuyor.Kapıyı nasıl actılar bilmiyorum.

Merdivenlerden cık cık cık cık , dama cıkıyoruz sanıyorum , bir baktım kendimi bi evin odasında buldum.Ev sahibi Yaşlı Teyzeden Allah razı olsun Kocaman Balkonunu bizlerle paylaştıgı için. Balkondan Dama merdiven dayadık sıgmayanlar dama geçti. Çok güzel eylenceli oldu.

Teyzeee Teyzeeeee...
Mekanın Cennet olsun lalalalalayyy ALlah razı olsun lalalayyyy ,, bestelerindede koptuk
Güzel bir başlangıç oldu , Sırada Mersin var.
amesyo

keske qelseydi karşıyakalı arkadaslar iki apartman doldu birini size verirdik kimse izin vermiyor en son apartmanın dam kilidini kırmaya çalıştık baktık olmuyor arkadasın bitanesi nerden esmişse elektirik saatlerının içine bakmış anahtarı bulmus açtık rahat rahat izledik fotolar videolar düşer yarına. . .maçtan önce karsıyaka malzemecisiydi sanırım stadın etrafında turlarken öyle konustuk siz iyisiniz dior biz napacagız 12 hafta ancak içerde maç oynayacagız. . .

inonuparkı
Posted by Picasa

24 Ağustos 2009 Pazartesi

Adanaspor karşıyaka maçı.



Golü bulana kadar etkili oynadık golden sonra ne olduysa oyun kilitlendi k.yaka oynuyor gibi görünüyor ama bir türlü gol pozizyonuna giremediler.
Karşıyaka giden seneki kadrolarından daha iyi geldi bana sadece on numara eksikleri var bal yapmıyan arı misali şu an ilerleyen bir kaç hafta içerisinde liğin en iyi bir kaç takımından biri olacağından şüphem yok.
Bize gelince bu takımda çok beğendiğim rahman her iki ayağınıda kullanabilen bir oyuncunun lisansının çıkmamış olması bizim için kayıptı.
En azından boş galeye atılamayan golleri kaçırmazdık rahman olsaydı rahmanla başlıyacaktık kibong yedek çıkacaktı.
Oyuncu değşikliğindede hata yaptık bence Emrenin çıkışı fevzinin çıkışı hadi ilyas hazır bir görüntü vermedi diyelim Emre hızarcıyı bu kadar erken alması kibongu o kadar hatasına rağmen sahada tutması hataydı bence.
Karşı yaka iki gol pozisyonuna girebildi biz ise altı gol pozizyonuna girdik birini değerlenirebildik kaçırdıklarımızın ikisi boş kale idi.
Lisans sorunu rahmanın kendisinden kaynaklanıyor kulübün fazla suçu yok yetiştirme bedeli sorunu varmış kulüpten alacağına karşılık sözleşmesini feshettirmiş.
Yanlış çapsız bir avukatı kendisi seçmiş kulüpten habersiz bu olay sonucu lisansında sorun çıkmış kısa zamanda sorun çözülür umarım.
Karşıyakaya bundan sonraki maçlarında başarılar.
Her şeye rağmen üç puanla liğe başlamak çok güzel.

22 Ağustos 2009 Cumartesi

Can Kozanoğlu Röportajından bir kesit./2002 #1



Can Kozanoğlu Röportajı/2002 #1
Bu çağın getirdiği yeni taraftar tipi mi?
C.K.: Olumsuzluk eskiden de vardı. Didi'nin zamanında Ersoy vardı. Her maçın 20. dakikasında Kapalı'nın ortasından "Ersoy dışarı" diye bağırılırdı, adam iyi de oynasa, kötü de oynasa... Hatta o tezahüratı başlatan bir adam da vardı.
Fenerbahçe'de taraftarın futbolcuya etkisi diğer takımlara göre daha fazlaymış gibi görünüyor.
C.K.: Bence bu tespit o kadar doğru değil. Biraz evvel anlattığım fasit dairenin taraftar tarafından kurulması ve takıma çok zarar vermesi olayı Beşiktaş'ta da yaygın. Fenerbahçe taraftarı gibi onlar da "bir olumsuzluk olsa da tepki göstersem" gibi bir havaya giriyor. Bunun en büyük kurbanı Trabzonspor. Bakıyorum Trabzonspor taraftarına, takımına, yönetimine, öyle bir hava oluşmuş ki, o takım kolay kolay iflah olmaz. Briegel doğru bir tercih ama o havada başarı imkânsız. İkinci takımım Adanaspor, hem Adanaspor hem Adanademirspor taraftan yapıyor bunu. 5. dakikada başlıyorlar takımlarına küfretmeye, Adana gibi potansiyeli yüksek bir şehrin yıllardır 1. Lig'de bir takımını barındıramaması, gelmesi gitmesi biraz da bu sebeplerdendir. Türkiye'de yine de en büyük kurbanı bunun Trabzonspor'dur.

21 Ağustos 2009 Cuma

Futbolun Türkiye''ye gelişi

Futbolun Türkiye''ye gelişi
Modern futbolun İngiltere''den çıkarak yayılması sırasında Osmanlı İmparatorluğu''nun belli başlı ticaret limanlarındaki kentlere yerleşen İngilizler futbolu ülkemize sokan kişiler olmuşlardır. İstanbul, İzmir, Selanik futbolun oynandığı ilk 3 şehir olmuştur. Buralarda İngilizler futbol oynarken Rumlar da onlara katılmışlar ve hem futbol oynayanlar hem de takımlar önemli sayıda artmıştır. Osmanlı topraklarında ilk futbol maçının 1875''te Selanik''te oynandığı bilinmektedir. 1877 yılında ise İzmir''in Bornova çayırlarında futbol maçları yapılmıştır. Ancak, bu sıralarda Müslüman gençlerin futbol oynamaları hoş karşılanmayacağı için Türklerin futbol oynamaları için biraz daha süre geçmesi gerekmiştir. İzmir''de ilk futbol kulübü 1894 yılında İngilizler tarafındanFootball Club Smyrnakurulmuş ve adı "Football Club Smyrna" olmuştur. İstanbul''da futbol oynanmaya başlanması ise ancak 1895 yılında Kadıköy ve Moda''da olmuştur. İzmir''den İstanbul''a göçen İngilizler burada futbol oynamışlardır. Buradaki Rumlar da futbola merak salmışlardır ve futbol İstanbul''da çok büyük bir hızla yayılmıştır. 1897, 1898, 1899, 1904 yıllarında İzmir karması ve İstanbul karması 4 maç oynamışlar ve bunların tümünü İzmir karması kazanmıştır. 1906 yılında Atina''da düzenlenen "Ara Olimpiyat"ta İzmir karması ve Selanik karması yer almıştır. İzmir karması bu turnuvada 2., Selanik karması da 3. olmuştur. İzmir karması İngilizlerden, Selanik karması ise Rumlardan oluşuyordu.
http://ansiklopedi.turkcebilgi.com/Futbol

20 Ağustos 2009 Perşembe

Başmz saolsun Tevriz dura ve Adanaspor ailesi.

 

Cem Çabuk... Yıllarca Adanaspor tribünlerinde yer aldı...Adanaspor Kulübü Derneği Başkanvekili ve 1954 Adanaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Tevriz Dura'nın da aynı zamanda yiğeni olan Cem çabuk pazartesi günü Mersin'den Adana'ya dönerken geçirdiği trafik kazası sonrası hayata gözlerini yummuştu.. Turuncu-Beyazlı renklere gönül veren, birçok Adanasporlu'nun maçlarda karşılaştığı ve adeta Adanaspor sevdalısı olan Cem Çabuk'un mevliti pazar günü yapılacak...
Posted by Picasa

18 Ağustos 2009 Salı

Kıymeti bilinmeyenler.

 

Kontrolsüz Güç Güç Değildir... Cafer Aydın...


Türk futbolunun en renkli şahsiyetlerinden biri olarak her zaman hatırlanacak bir isimdir Cafer Aydın. Maçlardaki deli dolu, delişmen halleri ve üstün gol kabiliyetiyle tüm hırçınlığına ve heyecanına rağmen sevdik onu. Özellikle maçlarda kırmızı kart gördükten sonra verdiği görüntüler her zaman ilgi çekecek cinstendi. Ne zaman kart görse, patlamaya hazır bomba olurdu adeta. Agresif futbolcu cafer aydın, az önce kavga ettiğinden ve de halen zibilyon tane küfür edebilecek enerjiyi bünyeden atamadığından dolayı suratı kıpkırmızı kesilirdi. Tıslayarak soyunma odasına inerken bir tv muhabirine rastlarsa yanından hızla geçer, soru soran muhabiri bir yarım metre geçince arkasına döner, hiçbir zaman anlaşılamamış bir şeyler geveledikten sonra kapıya, duvara tekme atarak yoluna devam ederdi. Biraz sakinlemişse burnunu elinin üstüne sile sile içini de dökerdi tabii ki. Bu iki tepki arasında da çok değil, yaklaşık bir 15 saniyelik zaman farkı olurdu.

Cafer Aydın, Gençlerbirliği, Ankaragücü, Adanaspor, Kayserispor ve daha birçok anadolu kulübünde yıllarca aynı çizgide mücadele etmeyi bilmiş, sonrasında da profesyonel futbolu bırakmak zorunda kalsa da bu spordan kopamamıştır. Şimdilerde Sivasspor altyapısında yeni Caferler yetiştirdiğini duymak, açıkçası yüreğimize su serpti...
Posted by Picasa

16 Ağustos 2009 Pazar

Kombine için çalışmalar tömükte devam ediyor.

 

Kombinelerde umduğumuzu malesef bulamadık.
Bunun bir çok nedeni vardır elbette.
En belirgin olanı takımın içerde yapacağı maç sayısıyla kombine fiatının tezatlığı diyebiliriz.
İçerde 15 maç yapacak maç başı hesabı yaparsak 150 tl.yapar.
Bir kaç maçada gidemediğinin de hesabını yaparsa arada bayağı bir fark kalıyor kendince.
Birde Adananın göç alan vasıfsız insanlarca işgal edilmiş olması şehir milliyetciliğinin önünü tıkamaktadır.
Adanasporun taraftar profili birazda başarıya endeksli gibi geliyor bana göre.
Süper liğe çıkalım eğer takım düşmeye oynuyorsa ümit kesilmişse bu seyirciyi dahi bulamıyabiliriz.
Şu an itibariyle eğer takım şampiyonluğa aday durumda olursa puan sıralamasında üst sıralarda kendimize yer bulursak taraftar sayımızda çoğalma göreceğiz.
Ben kendi etrafıma baktığımda genelde kombine alabilecek muhatap olduğum kişiler Adanalı bile değiller.
Ya doğu anadolu yada niğde malatyalı esnaf kesimden oluşmaktadır.
Bu insanların yaklaşımı çok farklı oluyor.
Böyle bir olaydan bahsettiğinde ya abi bizim takımla sporla pek alakamız yok deyip kestirip atıyorlar.
Ancak adamdan yüklü mal alacaksında senden hatır için bir kombine alacak yada bir yardımda bulunacak.
Adana kozmopolit bir şehir dolasıylada Adanaspor kendi memleketinde bir nevi sahipsizlik çekiyor.
Yine işin kolayına kaçıp bir eleştiri yapacağım.
Adanalı olmayan ne kadar vekimiz var bilen varmı.
Gerçi diyeceksiniz Adanalı olandan ne hayır gördükki.
Olsun onların yerine seçilen Adanalı olsa belki dişe dokunur bir yardımı dokunurdu.
Adananın talihsizliğinden biride yaz aylarının sıcak olması gelir düzeyi biraz iyi olan Adanadan uzaklara tatile gitme ihtiyacı hissediyor gidiyor.
Başka vilayetlerde böyle sorun çok fazla yoktur herhalde.
Türkiye şartlarında ekonomisi Adana kadar bozuk giden başka bir vilayet yoktur sanırım.
Posted by Picasa

6 Ağustos 2009 Perşembe

LAF ÇOK İCRAAT YOK!


Adanaspor'da kombine biletler satışa çıktı... Satışa çıkmadan önce maratonun kombine yapılması istendi ve kulüp maratonu kombine yaptı.. Kombine bilete kredi kartıyla taksit yapılması için öneriler yapıldı Adanaspor ise kombineye üç taksiti getirdi... Herkesin alabilmesi için şehir merkezinde satışların yapılması arzu edildi kolaylık olsun diye 5 Ocak stadında satışlar yapıldı.. Hafta içi çalışanlar olduğu için hafta sonu satışların yapılması ve hatta Real'de stand açılması istendi, Adanaspor Real'de de stand açtı... Cumartesi ve pazar günü Real'de stand kurulmasına karşın iki gün içerisinde sadece bir tane maraton kombine satılabildi... Evet yanlış okumadınız sadece 1 tane maraton kombine satıldı... Laf çok, öneri çok ama iş icraata gelince hiçbirşey yapamıyoruz...