29 Mayıs 2009 Cuma

Byan taraftarımızdan Akgüle mektup.

 

Adanasporun bir bayan taraftarı Nazlı Demirkaya, Adanaspor Başkanı Bayram Akgüle tüm Adanasporluların düşüncelerine tercüman olabilecek bir yazı kaleme aldı...
Ayrıntılar:http://herkesespor.com//haberdetay.asp?ID=588
Posted by Picasa

Ersan Avusturya basınında.

 

Gülüm benim.
Avustralyalı Türk futbolcu Ersan Gülüm’e ödül verildi.
Bank Asya 1. Lig 2008 2009 sezonunda yılın takımı, teknik direktörü ve sporcusuna ödülleri düzenlenen törenle verildi.Ödül alanlar arasında tanıdık bir sima vardı o da Adanaspor’da forma giyen Ersan Gülüm’dü.
Posted by Picasa

Bayram akgülün kararı kesin.

 

Bayram Akgül'ün kararı kesin!
Bir süre önce görevinden ayrıldığını açıklayan Bank Asya 1. Ligi takımlarından Adanaspor Başkanı Bayram Akgül, kararında herhangi bir değişiklik olmadığını söyledi..
Adanaspor
Akgül yaptığı açıklamada, Adana'daki bazı televizyon ve yerel gazetelerde çıkan, ''yeniden döneceği ve kadro oluşturma çalışmalarını sürdürdüğü'' yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.
Kararında herhangi bir değişiklik olmadığını belirten Akgül, şöyle konuştu:
''Kadroyu oluşturanlar takıma bir de başkan bulsun. Görevi bıraktım, artık geri dönmem. Her hafta çıkıp görevi bıraktığım yönünde hatırlatma yapmam mı gerekiyor? Kararım artık ciddiye alınsın.''
Posted by Picasa

28 Mayıs 2009 Perşembe

Adanaspor yıldızını arıyor.

 

Alt yapımız şu günlerde futbolcu adayı yavrularımızla dolup taşıyor.
Bunda Adanasporumuzun yakaladığı başarılar ve yetenekli görülen gençlerimizin a takıma hemen çağrılması yatıyor.
Alt yapımız bu kadar olumsuz şartlara rağmen büyük başarılara imza attı.
Osman yereşen tesislerinin alt yapıya sunulmasıyla çok daha büyük başarılara imza atacaktır.
Adanaspor alt yapısı bu imkanı en iyi şekilde değerlendirip Türk futboluna ve Adanasporumuza yıldızlar yetiştirmenin gururunu yaşıyacaktır.
Posted by Picasa

Neye hizmet ediyorsun.

 

Ey Hamza Güngör Adanada Adanaspora sahip çıkacak bir babayiğit varda bizmi görmüyoruz.
Yazılarınızda onlarada yer verinde bilelim.
Sen bu güne kadar Adanaspor için birşeymi yaptın sanki.
Bayram Akgül Adanaspora ilk talip olduğu yıl Uzanlar bırakmış fakat daha kapanmamıştı. Valilik binasının kapısında Hakan Bülent Yardımcının sözlerini hala unutmadık. Bayram Akgüle diyordu ki şov yapıyorsun Adanaspor satılacaksa 10 Trilyon verip alırız diyen kendisiydi. Hakan bey o sezon en ufak gayret göstermemiş ve kulübümüzün kapısına kilit vurulmuş iki sezon liglere katılamamıştık. Bu durumda birilerinin aklından geçenleri Hamza Güngör'ün yazması birilerine göre normal olabilir fakat böylesine acımasız şekilde yazı yazmanızda fazla iyi niyet taşımamaktadır.
Eğer Hakan Bülent Yardımcı Adanasporu almaya talipse mertçe ortaya çıkıp ben alacağım demelidir.
Posted by Picasa

27 Mayıs 2009 Çarşamba

Bankasya birinci liği yılın onbiri.

 

Bankasya birinci liği yılın onbirine seçilen Ersan Adem gülümü tebrik ediyor onunla gurur duyduğumuzu belirtiyoruz.
Posted by Picasa

24 Mayıs 2009 Pazar

Düşünce platformu.

 

Düşünce platformunun yıldıray arıkana ziyareti Hürriyet çukurova ekine yansıyışı.
Posted by Picasa

Göğüs reklamı ne işe yarar?

Forma aşkından gayrısına meyletmeyen taraftarlar dahi, geri dönüp baktıklarında gönül verdikleri takımlarının formasının göğsünü süsleyen reklamlara tebessümle bakarlar...
Forma reklamlarına bakarak memleketin ekonomik gidişatına ilişkin tarihsel anekdotlar tutmak mümkündür.
Peki "Neyi anlatır forma reklamları?" "Göğsünü gere gere" gezmek ister ya insan; takımlar da sahaya öyle çıkmazlar mı; göğüslerini gere gere.. İster istemez, o formaların göğsündeki reklamlar göze batar. Futbol romantikleri ister ki bir Barcelona gibi, armalarından gayrı bir "iz" olmasın formalarında. Dedim ya, onlar bile şöyle bazen geri dönüp "şu reklam bizim formaya ne çok yakışmıştı" derler...
Fikir babası Erzik
Reklamın dizaynı ve yazı karakteri mühimdir. Çünkü başarılı uygulamalar formayla özdeşleşir ve kolay benimsenir. Bunun en çarpıcı örneği Beşiktaş-Beko işbirliğidir.
Bu birlikteliğin kanıksanmasında uzun yıllar süren işbirliğinin büyük etkisi vardır.
Türkiye'de futbol kulüplerinin forma reklamı almasının fikir babası Şenes Erzik'tir.
Yabancı kulüplerin bu kazanç kapısını fark eden Erzik, üç büyüklere konuyu açar ve nihayetinde 1977'de ve sonrasında 1980'de de Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle 30x15 cm ebatlarında forma reklamına cevaz verilir. Ancak sigara ve alkol ürünlerinin reklamlarına yasak konulur. Ne var ki ileride bu yönetmelikte bir değişiklik yapılmış olsa gerek, çünkü Adana Demirspor'un "Efes Pilsen" göğüs reklamıyla çıkmışlığı vakidir.

Samantha Fox göğüste
Fakat en ilginç forma reklamı nedir diye sorarsanız söyleyeyim: Samanta Fox! Altay bir maçlığına 80'lerin kült olmuş ünlü pop müzik yıldızı Samanta Fox yazılı reklamla sahaya çıkmıştır. Fox'un sesinden çok göğüsleriyle meşhur olduğunu da hatırlarsak bu "Samanta Fox'lu forma göğüs reklamı" daha bir anlam kazanıyor!
En iç burkutucu forma göğüs reklamı ise kuşkusuz Adanaspor'undur. Uzanlar'ın elinde heba olan kulüp, meteliğe kurşun sıkıp formasına reklam bulamadığı günlerde protesto babında takım posterini formasına basarak çıkmıştır sahaya.
Daha fazla yan pas yapmadan topu dikine oynamakta fayda var. Konumuz üç büyüklerin forma reklamları üzerinden farklı bir okuma yapmak. Araştırmalarıma göre Galatasaray 15, Fenerbahçe 16 ve Beşiktaş da 15 farklı firmanın reklamını göğsünde taşımış son 30 yılda. Toplam 46 gibi gözükse de aslında bu sayının 50-55 olması muhtemel. Özellikle 80'lerin başında takımların bir sezonda birkaç forma reklamıyla çıktığı bilinmektedir.
Ticari anlamda ilk forma reklamı 1977-78 sezonunda görülse de esasen bana göre ilk reklamı -siyasi içerikli olsa da- Beşiktaş taşımıştır.
Cemal Gürsel reklamı
Beşiktaş futbol takımı, 27 Mayıs 1960'ta kimine göre "ihtilal" kimine göre ise "darbe" olan hareketi gerçekleştiren Cemal Gürsel'i "selamlamak" adına her bir futbolcusunun göğsünde paşanın isminin bir harfinin yazılı olduğu formalarla çıkar. Böylece yan yana dizili 11 futbolcunun göğsündeki harfler soldan sağa okunduğunda "CEMAL GÜRSEL" adı ortaya çıkmaktadır. Bu "siyasi reklam" sahalardaki ilk forma reklamı değil de nedir!
Neyi anlatır forma reklamları? Çok şey. Memleket 80'lerin başında siyaseten askeri, iktisaden de bankerlerin darbelerine maruz kalmıştır. Bir iki yıl içinde hepsi batacak olan bankerler, işler tıkırındayken hem futbol sahalarının reklam panolarını hem de kulüplerinin formalarının göğsünü süslemişlerdi.
www.referansgazetesi.com

23 Mayıs 2009 Cumartesi

Bayram Akgüle dön baskısı artıyor...



CHP Milletvekili Gaye Erbatur telefonda görüştüğü Adanaspor Başkanı Bayram Akgüle, Bizi sevinmeye alıştırdın, biz seninle 5 Ocak stadına gitmek istiyoruzdedi.
CHP Milletvekili Gaye Erbatur telefonda görüştüğü Adanaspor Başkanı Bayram Akgül'e, "Bizi sevinmeye alıştırdın, biz seninle 5 Ocak stadına gitmek istiyoruz"dedi. Adana CHP Milletvekili Gaye Erbatur, Düşünce Platformu'nun Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan'ı ziyareti sırasında Adanaspor Başkanı Bayram Akgül'ün yaşadıklarını öğrendi...

22 Mayıs 2009 Cuma

21 Mayıs 2009 Perşembe

Şevki Adalı'dan dobra dobra.

 

Adanaspor'un eski Başkanlarından Şevki Adalı katıldığı Televizyon proğramında Adanaspor'un 3 yılını değerlendirdi, Bayram Akgül'ün arkasında olup-olmadığını açıkladı ve 'Başkan bırakırsa bıraksın, blöf yapıyor" sözlerine net cevap verdi


Adanaspor'a zor günlerinde sahip çıkan Bayram Akgül'e yapılanların yanlış olduğunu belirten Adanaspor eski Başkanlarından Şevki Adalı, "Bayram Akgül'e haksızlık yapılıyor. Bu takımı aldığında Adanaspor'un antletti kağıdı bile yoktu. Bunları unutmayalım. Kimse elini cebine atmıyor, zamanını ayırmıyor. Ancak gelip ahkam kesiyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle birşey yok. Adanaspor taraftarı olmak tribüne gidip küfür etmek yada yıkmak değildir. Adanaspor'un başarısı bu şehrin başarısıdır. Bugüne kadar yapılan emeğin tek sahibi, Adanaspor'un başkanı ve yönetimidir" dedi. İşte Şevki Adalı'nın noktasına virgülüne dokunmadan söyledikleri...
SORU: Bayram Akgül bırakırsa bıraksın, blöf yapıyor gibi iddaları nasıl yorumlarsınız?
"Adama sorarlar. Ya paranın ne olduğunu bilmiyor yada dayak yememişsin derler? 3 senede 12 milyon dolar para harcamış Bayram Akgül için giderse gitsin, blöf yapıyor lafları art niyetli laflardır. Görevi ilk gün bıraktığında kendisiyle yaptığım görüşmede başkanı moralsiz buldum. En önemlisi şevkinin kırıldığını sezinledim. Adanaspor'un başarısı bu şehrin başarısıdır. Millet nereleri yakaladı. Biz hala birbirimizi yiyoruz. Bugüne kadar yapılan emeğin tek sahibi, Adanaspor'un başkanı ve yönetimidir. Böyle bir başarıyı elde eden insanı alkışlayacağımıza, ona söylemediğimiz lafı bırakmıyoruz. "
SORU: 3 yıl önce Adanaspor nasıl alındı, Bayram Akgül'ün arkasında sizler varmısınız?
"Takımı aldığı günden beri Adanaspor başkanı cefa çekti. Bu iş hem kolay değil, hemde Adana'da yapılacak bir iş değil. Uzanlar döneminden sonra Adanaspor bir boşluğa düştü. Bizlerde malasef olaya müdahele etme imkanı bulamadık. Bayram Akgül'de takımı sahiplendiğinden bu yana dalaşmayla, sürtüşmeyle, hatta kendini ispat etmekle uğraşmak zorunda kaldı. Kulübü aldığı yıl arkasında Uzanlar, Sadettin Saran, Şevki Adalı var denildi. Bu Bayram Akgül'e hakarettir. Adanaspor Başkanına böyle bir hakareti uygun görmüyorum. Ben hiçbir şekilde arkasında değilim. Böyle birşey olsa, kulübü alsam göğsümü gere gere söylerim. Hiç kimseden de gocunmam. Benim Adanasporlu olduğunu herkes bilir. Üretilen bu senaryolar yüzünden ben sürekli Bayram Akgül'e bunların benim tarafımdan üretilmediğimi söylemek zorunda kalıyorum. Benim Adanaspor'a olan katkım sadaece manevidir. Oradaki mevcudiyetim Adanasporluluğumdur.Bazı maçlarda prim, bazende bir deplasman masrafını karşılamaktır. Bayram Akgül'ün yaptıklarının yanında bizim bu yaptıklarımız konuşulamaz bile. "
SORU: Güllük-gülüstanlık bir Adanaspor mu alındı?
"Herkes güllük-gülüstanlık bir Adanaspor anlatıyor. 3 sene önceki tablo böyle değildi. Haksızlık yapılıyor.. Antetli kağıdı yokken Adanaspor alındı. Bayram Akgül'ü çok sevdim, heyecanlı, taze bir beyin, genç bir arkadaşımız, Adana'yla ilişkisini koparmamış. Aslanlar gibi gelip Adana'daki Adanaspor sorununu çözerim demiş. Ben dahil koyduğumuz katkı başkanın yaptıklarının yanında konuşulması abestir. Başkana gerçekten ayıp ediyoruz. Sahiplenen bir arkadaşımız var ama geldiği günden bu yana söylemedik laf bırakmadık. Neyi paylaşamıyoruz, neyi sahiplenemiyoruz. 3 senede böyle bir başarı sadece İngiltere'de yaşanmış. Destek verip, başarıyı sahipleneceğimize Akgül'ün şevkini kırmaktan başka birşey yapmıyoruz"
SORU: Bayram Akgül neden tek başına bırakılıyor, bugüne kadar ödenen cezalara ne dersiniz?
"Dışardan destek yok. Belediyelerin koyduğu katkı az ve programsız. Tek başına bu işi alıp götürmüş. Çok iyi nokktaya getirmiş. Sürekli harcıyor. Ailesinden uzak kalıyor ve en önemlisi kulüpte bile yattığı gün oldu. Tüm bunları olmazdan sayıp yüzeysel konuşmalar yapılması beni çok üzüyor. Takıma ayrı para harcayacaksın, prim vereceksin deplasman masrafını karşılayacaksın sonrada seyircinin içerde ve dışarda yaptığı hadiselerden dolayı Federasyona 150 bin Tl'ye yakın para ödeyeceksin. Bu günah değilmi. Başkan hangisine yetişecek. Federasyona ödenen parayla futbolcu alınır. Adanasporlular hatırlar. Adanaspor Başkanı stadın dışında kendini tanımayan emniyet mensupları tarafından tartaklandı bile. "
SORU:Aytaç Durak'ın iki kulüp başkanın arkasında olduğunu açıklamasını nasıl değerlendireceksiniz?
"Bayram Akgül'ü ikna edemezsek ne yapacağız diye düşünüyorum. Başkan iyi bir Adanalı ve Adanasporlu. Aytaç Durak'ın dün yaptığı açıklama bence noktayı koymuştur. Aytaç Durak'ın başkanı çağırıp gel bakalım ne oluyor? diyeceğini düşünüyorum. Bence Demirspor'daki idareciler ve Bayram Akgül başarılıdır. Buradaki kritik nokta Belediye'nin vereceği rakamlar önceden bilinirse kulüp başkanlarıda bütçelerini ona göre yaparlar. Bu sezon Adanaspor için çok kritik bir sezon. Adanaspor yeni sezon şampiyon olamazsa Bayram Akgül'ü tamamen kaybederiz..Bu yıl transferde uçuk rakamlar olmayacak. Bu sene yapılacak her yardım Adanaspor'u başarıya göterüecektir. Aytaç Durak'a çok iş düşüyor. Adanalı Durak'ın arkasında durdu. Biz Adanalılar olarak vazifemizi yaptık..Bu saatten sonrada Durak, Adanaspor'a katkı koymalı. Aytaç Durak'ın Başkan'ı çağırıp bizleri sevindirmesini bekleyeceğiz. Ayrıca herşeyi Durak'a bırakmamalıyız. Valimizin, ATO, ASO ve ilçe belediyelerimiz de katkı koymalılar"
SORU: Eleştri mi, pozitif yaklaşım mı?
"Kimse elini cebine atmayacak, zamanını harcamayacak ve gelip ahkam kesecekler.. Şehirden bir lira katkı yok. Kombine satışları ortada, elini cebine atmıyorsun ama sonra da gidip İl müdürlüğünden bilet alıp maça geliyorsun.. Hiçkimse unutmasın 3 yılda elde edilen çok büyük başarı.. Önce 2.Lige çıkıldı ondan sonra transit geçip Bank Asya'ya gelindi.. Play-Off maçlarını seyrettikten sonra Ankara'ya gidemediğimiz ve neler kaçırdığımızı herkes gördü. Ekonomik kriz bu sezon futbolu da etkileyecek. Transferde uçuk rakamlar olmayacak. Adanaspor'a yapılacak her yardım Adanaspor'u başarıya taşıyacaktır. Bu sene kritik bir yıl, iyi takım kurma ve süper ligi yakalama imkanı var.. Bu yüzden başkana hep birlikte destek vermeliyiz.Biz Adanasporlular başkan göreve döndükten sonra bilet alarak maça girip, kombineleri tüketip katkı koymaya çalışmalıyız. Eleştri olacak ama pozitif konuşacağız. Benim aklıma yatmayan bir konu olduğunda başkanla pozitif anlamda konuşuyorum.."
Posted by Picasa
Paylaş

20 Mayıs 2009 Çarşamba

Aytaç Duraktan iki kulübede destek sözü.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Adanaspor ve Adana Demirspor'un başarısı için her iki kulübünde istikrarlı şekilde yönetilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Durak, "İki kulübün başkanına da destek olup sahip çıkmalıyız. Maddi ve manevi olarak arkalarında yer almalıyız. Onları küstürmek ve bu işten soğutmak kimseye fayda getirmez" dedi.
"AKGÜL'ÜN BAŞARILARI ORTADA"…
Adanaspor'u kapısına kilit vurulduğu bir dönemde alıp iki sezon üst üste şampiyon yapan Bayram Akgül'ün fedakar ve başarılı bir spor adamı olduğunu kaydeden Başkan Durak, "Eğer böylesine değerli bir kulüp başkanı küstürülüyor ve nice emeklerle bugünlere getirdiği Adanaspor Kulübü Başkanlığı'ndan istifa etme noktasına getiriliyorsa burada bir sorun var demektir. Adanaspor'u Sayın Akgül'den daha iyi idare edeceğini, daha çok para harcayacağını ve daha başarılı noktalara getireceğini iddia edenler varsa buyursunlar projelerini ortaya koysunlar. Bayram Akgül'ün Adanaspor için yaptıkları ve başarıları ortada, kimse bunu inkar edemez. Dolayısıyla ben Sayın Akgül'ün görevini sürdürmesini ve başarılarına kaldığı yerden devam etmesini arzu ediyorum" dedi
"ÇINAR VE EKİBİNE HERKEZ DESTEK OLMALI"…
Adana Demirspor'un bu yıl beklenen şampiyonluğu yakalayamadığını ancak başarılı ve bu işe emek veren bir yönetime kavuştuğunu kaydeden Başkan Durak, "Adana Demirspor'un yıllardır özlemini çektiğimiz şampiyonluğu göğüslemesi için öncelikle iyi yönetilmesi gerekiyor. Sayın Bekir Çınar tüm imkanlarını, zamanını ve emeğini Adana Demirspor için seferber eden bir kulüp başkanı. Demirspor'un da başarılı olmasını isteyenler önce kulübüne maddi destek vermelidir. Bekir Çınar ve ekibinin arkasında durmak ve onların başarmasını sağlamak, Demirspor'a verilecek en büyük destektir. Eğer mevcut yönetimden daha iyisini verebileceğine inanan birileri varsa onlar da projelerini açıklasınlar" diye konuştu.
"İKİ KULÜBE DE DESTEĞİM SÜRECEK"…
Adana Demirspor ve Adanaspor'un başarılı olması için maddi desteğe ve istikrarlı yönetime ihtiyaç oluğunu yineleyen Başkan Durak, "Büyükşehir Belediyesi olarak her iki kulübümüze de maddi ve manevi desteğimiz devam edecek. Kulüp başkanlarımız takımlarının başarısı için büyük çaba gösteriyor. Onlardan daha iyisini yapacağına inananlar varsa buyursunlar. Eğer yoksa kimse hariçten gazel okumasın. Başkanlarımızın arkasında durmak ve onları her şekilde desteklemek hepimizin görevidir" dedi
Posted by Picasa

Yaşar denizden açıklama geldi.

 

Adanaspor eski Başkanlarından Yaşar Deniz, Bayram Akgül'ün bir an önce göreve dönmesi gerektiğini ve Adana'nın sorunlarına mülkü amirlerin, belediye başkanlarının, sivil toplum örğütlerinin eğilmesi gerektiğini savundu...

BAYRAM AKGÜL BAŞARILI
Adanaspor'un eski Başkanlarından Yaşar Deniz, Adanaspor Başkanı Bayram Akgül'ün 3 yıl içerisinde önemli işler yaptığını, iki yıl üst üste şampiyonluk elde ettiğini, üçüncü yılda ise Play-Off'u kılpayı kaçırdığını dile getirdi ve görevine dönmesi gerektiğini anlattı.. Yaşar Deniz, Bayram Akgül'ün başarısındaki en büyük nedenin kendi cebinden para harcadığı için çok dikkat ettiğini ifade ederek, "Acil kararlar alması gerekiyorsa hemen alabiliyor, her harcanan paranın hesabını yapıyor ve bu da başarıyı getiriyor"dedi...
ATIŞ VE DURAK DEVREYE GİRMELİ
Yaşanan olaylardan dolayı Bayram Akgül'ün görevini bırakmasının üzücü olduğunu ve bundan sonra bu tip olayların yaşanmaması gerektiğini vurgulayan Yaşar Deniz, "Yaşanan olaylar gerçekten vahim ve üzücüdür.. Zannediyorum bu yaşanan olaylardan sonra Bayram Akgül'ün göreve dönebilmesi çin Sayın Valimiz İlhan Atış ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Aytaç Durak'ın devreye girmesi gerekiyor.. Bu sorunu bizler çözemiyorsak büyüklerimizin bu sorunu çözmesi gerekmektedir" şeklinde konuştu...
AZİM ÖZTÜRK RAHAT ETMEMELİ
Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ile Adanaspor'un küsme hakkı olmadığını kaydeden Yaşar Deniz, "Azim Öztürk bizlere de Seyhan Belediyesi'nin önündeki geniş alanı otopark yapıp gelirini Adanaspor'a aktaracağını söyledi.. Ancak oldu mu, olmadı mı bilmiyorum.. Sadece şunu söylemek istiyorum Adanaspor Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ile küsemez.. Çünkü küserseniz Azim Öztürk de oh be der ve rahatlar, Adanaspor dosyasını kapatır, buna fırsat vermemeliyiz, Azim Öztürk rahat etmemeli..."dedi...
BAKAN ÇIKARAMIYORUZ
Adana'da sadece sporun değil her alanda Adana'nın geriye gittiğine dikkat çeken Yaşar Deniz, "ATO ve ASO başkanları birbirine küsler.. Seyhan Belediyesi Çukurova belediyesini sevmiyor... Kaç senedir 14 milletvekilinden bir tane bakan çıkaramıyoruz.. Bence asıl mesele burada.. Herkes elbirliğiyle Adana'nın meselelerine sahip çıkmalıyız... Projeleri ortaya koyup günlük yaşamamalıyız, bu kulüplerimizin ayakta kalabilmesi için sadece ve sadece kalıcı gelire ihtiyacı var. Bunun içinde mülki amirlerimiz, tüm belediye başkanlarımız ve sivil toplum örğütlerimiz bu işe katkı koymalılar" ifadesini kullandı...
Posted by Picasa

Düşünce platformu panel düzenledi.

 

Adanaspor Düşünce Platformu 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Atatürtçü Düşünce Derneği'nde Atatürk, Spor ve Gençlik konulu bir panel düzenledi.
Dr Ali Altunkan Atatürk'ün yaptığı çalışmalardan, Dr. Kayhan İşgüzar söylediği sözlerden, Dr. Şamil Şaşoğlu'da günümüzdeki etkilireni örnekler verere açıkladı.
Konuşmaların sonunda katılımcılardan bolca sorular gelirken kendileride katkıda bulunmak istedi ve görüş alış verişinde bulundular. Toplantı sonunda tüm katılımcılar bu paneldan memnun olduğunu belirtirken Başkan Süleyman Özkan'da teşekkürlerini sundu.
Panel sonunda Platform Başkanı Mahmut Reyhanioğlu'da kısa bir konuşma yaparak Atatürkçü Düşünce Derneği'ne misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti ve bizde her türlü etkinliğinizde yanınızda olacağız dedi.
Son konuşmayı Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Süleyman Özkan yaparak Başkan Bayram Akgüle çağrıda bulundu. Özkan, Adanaspor bizim herşeyimizdir, çocukluğumuzdan beri Adanasporlu büyüdük geliştik. Adanaspor'un Adana'ya büyük katkısı olmuştur. Adana'yı Uefa'da temsil etme başarısı göstermiştir, Lig ikinciliği vardır. Adana'yı gururla temsil etmiştir. Adana'nın bir talihi olarak Bayram Akgül Adanaspor'a sahip çıkıp sırtladı ve 2 sene ard arda Şampiyon yaptı ve bu senede son maçlarda Süperligi kaybetti. Biz Bayram Akgül'ün Adanaspor'u bırakmasını istemiyoruz devam etmesini istiyoruz. Tekrar devam ederse Adanaspor Süper Lig'e çıkacaktır. Buradan tekrar sesleniyoruz Adanaspor Bayram Akgül'le Süper Lige çıkacaktır. Geri dönün diyoruz. diyerek sözlerini tamamladı.
Posted by Picasa

19 Mayıs 2009 Salı

Vedat Bayraktar'dan reçete.

 


"Adanaspor başkanlığı zor, meşakatli bir iş ve ateşten gömlek giymektir" diyen Efsane Kaptan Vedat Bayraktar Adanaspor'un geleceği için adres gösterdi:

'Başkanımız ne Valimizi
ne de Durak'ı kıramaz'

Adanaspor'un üç yıl içerisinde büyük bir başarı elde ettiğini ve eski günlerine döndüğünü anlatan Adanaspor'un Efsane kaptanlarından Vedat Bayraktar, 3 yılda gelinen noktanın küçümsenmemesi gerektiğinin altını çizdi... Adanaspor'un iki şampiyonluğun ardından bu sezon ligde kalmasının şampiyonluk kadar önemli olduğuna dikkat çeken Vedat Bayraktar, Adanaspor başkanlığı ile Bayram Akgül'ün örtüştüğünü ifade etti...

Adanaspor başkanlığını zor, meşakatli ve ateşten gömlek giymek olarak niteleyen Efsane Kaptan Vedat Bayraktar, "Bayram Akgül'ün yaptıklarını inkar edemeyiz... Adanaspor'u sıfırdan alıp inanılmaz bir noktaya getirdi... Hem madden, hem manen kendisine yardımcı olamıyoruz... Adanalının kombine biletleri tüketmesi, taraftarlarımızın maçlara bilet alıp girerek kulübe katkı koymaları gerekmektedir" şeklinde konuştu...

Bayram Akgül'ün bu sezon 34 deplasman maçına yağmur-çamur demeden gittiğini ve hep takımının yanında olduğunu anlatan Vedat Bayraktar, "Adanaspor başkanı sadece maddi olarak değil, manevi olarak da fedakarlık yapıyor.. Bu nedenle başkanın hep yanında olmamız gerekir... Bayram Akgül'ün hem Valimiz İlhan Atış hem de Büyükşehir Belediye Başkanımız Aytaç Durak'la ilişkileri iyi.. Bayram Akgül ne Valimizi ne de Aytaç Durak'ı kıramaz"dedi...

Adanaspor taraftarlarına da değinen Vedat Bayraktar, gelinen noktayı çok iyi etüd etmeleri gerektiğini belirterek, "Adanaspor iki yıl üst üste şampiyon oldu, Play-Off'u az puanla kaçırdık. İnanın Play-Off'lara gitseydik şampiyon olarak dönerdik.. Ancak Play-Off'lara gidemedik diye koltuk kırmak, Adanaspor'un ceza yemesini sağlamamız yanlış. Hepimiz Bayram Akgül'e yardımcı olmalıyız, bunu yaparsak Süper Ligi yakalarız" diye konuştu...
Posted by Picasa

18 Mayıs 2009 Pazartesi

Futbolun Adaleti Varmı.

 

Biz kendi penceremizden bakacağız yaşanan olaylara.
Efendim ne oldu,geriye dönüp baktığımızda Erciyes maçıyla önümüz kesildi,çıkışımız engellendi.
Son haftalara girilirken Adanaspora karşı bir kumpas kuruldu.
Kimler vardı bu kumpasın içinde.
Boluspor baş aktördü.
Ne yaptı Boluspor ne yapmadıki.
Dokuz kişi kalmış karşıyakaya direnmediler üstelik kaybetmek için her şeyi yaptılar.
Bolu beraberlik golünü yedikten sonra kalecileri atacanın yaptıkları filim şeridi gibi gözlerimizin önünde.
Tebrik ediyorum bolu kalecisi atacanı beraberlik golünü yedikten sonra çok centilmen davranarak meşin yuvarlağı hemen orta sahaya dikerek ne duruyorsunuz üçüncüyüde atın dercesine gayret etmesi bizler açısından takdire şayandı.
Sonra ne oldu bolunun çok sevdiği karşıyaka yarı final maçında boluyu saf dışı bıraktı.
İlahi Adalet bizce yerini buldu.
Karşıyakaya yaranmak isteyen y...kacı Altay kasım paşa maçında bir anda kendini saf dışında buldu.
Çeşitli dalaverelerle buralara kadar gelen karşıyaka kasımpaşaya karşı kaybedince kendine yediremedi ortalığı savaş alanına çevirdi.
Eeeeh her zaman bir bolu çıkmaz karşınıza.
Bazen futbolunda adaleti oluyormuş.
Posted by Picasa

17 Mayıs 2009 Pazar

Toros biroldan başkana dön çağrısı.

 

Adanaspor eski Başkanlarından Toros Birol, Bayram Akgülün göreve dönmesi için iki adres gösterdi...
Adana Valisi ve Büyükşehir

Adanaspor'un eski Başkanlarından Toros Birol, Adanaspor Başkanı Bayram Akgül'ün yaşanan olaylardan sonra bırakma kararında haklı olduğunu, ancak Adanaspor'u sıfırdan alıp çok önemli noktaya getiren Başkanın zaman kaybetmeden görevine dönmesi gerektiğini savundu... Bu konuda Adana Valisi İlhan Atış ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın önemli rol oynamaları gerektiğinin altını çizen Toros Birol, Adana şehrinin marka konumuna gelebilmesi için futbolun mutlaka kullanılması gerektiğini sözlerine ekledi.
Posted by Picasa

16 Mayıs 2009 Cumartesi

Düşünce platformu başkanı serkan şenyürek'in konuğu oldu.

 
Posted by Picasa

Düşünce platformu başkanı Mhmut Reyhanioğlu Adana defterdarına ziyarette bulunduklarını anlattı.
Defterdarımızın Adanaspora yardım etmenin Adanalıya hizmet etmek olduğu söylemini kamu oyuna aktardı.
Lobi çalışmalarının devam ettiğini hatırlattı.
İstanbulda yaşayan adanalılar derneğinin bu konuda bizimle beraber harakat edeceklerini,Adanaspora kayıtsız kalmıyacaklarını sözlerini kamu oyuna deklare etti.
Akdeniz ihracatcılar birliğinin yardımda bulanacaklarını üzerlerine düşeni yapacaklarını aktardı.
sanayi odası başkanı Ümit özgümüşün de Adanasporsuz Adana olamaz sözlerini anımsattı.
Adanasporumuzun kurucu üyelerinden gedikbaşta Valimiz ve belediye başkanlarımızın öncülüğünde bir heyet kurulmalı tüm adanalı iş adamaları katkı koymaları sağlanmalı.
Konuşmaları arasında maçlara geldiğini kartal maçında duygulundığının altını çizdi.
Gençleri görünce gözlerinin yaşardığını Adanasporun bitmiyeceğini anladım dedi.
Trübünde hep kendi kuşağından birilerini aradaığını ama göremediğini ya öldüklerini yada maçlara gelmediklerini söyledi.
Bu konuda Adana valisinin sınıfata kaldığının altını çizdi.
Tevriz durada Reyhanioğlunun oluşturduğu lobi ve Adanada faaliyet gösteren iş adamları kamu kurum ve kuruluşalarının,sivil toplum örgütlerinin,ticaret odalarının Valimiz ve belediye başkanlarımızın önderliğinde 100 er adet kombine almaları durumunda Adanasporun yoluna emin adımlarla devam edeceğini söyledi.
Ortak karar başkanımızın yükünün hafifletilmesi yönündeydi.

Adanaspor'un kurucularından Ali Gedikbaş, Adanaspor ilk kurulduğunda Sarı-Lacivert olarak kurulduğunu dile getirerek, "Daha sonra bu rengin değişmesi için çaba harcandı.. Kongre yapıldı ve kongrede turuncu-Yeşil renkler gündeme gelince bu renkler onaylanmadı.. Daha sonra bir tuhafiyeci arkadaşım turuncu ve beyaz renkleri yan yana getirdi.. Ben de yarımşar metre aldım ve ikisini diktirdim.. Sonra yöneticilere götürdüm. Herkes çok beğendi.. Tekrardan kongre yapılması gerekiyordu. Biz de kongrede böyle bir karar alınmış gibi davrandık ve Adanaspor'un Sarı-Lacivert olan reklerini Turuncu-Beyaz'a çevirdik" ifadesini kullandı...

15 Mayıs 2009 Cuma

Adanaspor alt yapısına kayıtlar başladı.

 



Adanaspor Altyapı Teknik Patronu Eyüp Arın, düzenlediği basın toplantısı ile yeniden yapılanmaya gittikleri altyapıda yeni yıldız adayları için seçmeler ve futbol okulu kayıtlarının başladığını söyledi.Adanaspor Altyapı Teknik Patronu Eyüp Arın, düzenlediği basın toplantısı ile yeniden yapılanmaya gittikleri altyapıda yeni yıldız adayları için seçmeler ve futbol okulu kayıtlarının başladığını söyledi.92 ve 96 doğumluların kayıtlarını yapıp elemeye tabi tutacaklarını dile getiren Teknik Patron Eyüp Arın, 97 ve 2001 doğumluların futbol okulu kayıtlarını yapacaklarını ve seçmeler ve futbol okulu için kayıtlarından azda olsa parasal bir gelir alarak altyapılarına ufakta olsa bir gelir sağlamak istediklerini açıkladı.Arın, seçmeler için sağlık raporu ve 10 lira, futbol okulu kayıtları için de sağlık raporu, 30 lira ve malzeme ücretleri için de 25 lira alacaklarını açıkladı. Arın, ayrıca kayıtların sabah 09.00-17.00 arası yapılacağını ve 4 Haziran’a kadar devam edeceğini duyurdu. Seçmelerde çalışmaların bir ay olacağını ve futbol okulunda ise bir sezon olacağını ifade eden Arın, futbolcu adaylarına resimli tanıtım kartının da verileceğini sözlerine ekledi.Çok kısa bir zamanda altyapı hocalarının gayreti çalışkanlığı, fedakarlığı ile yavaş yavaş toparlanmaya çalıştıklarını anlatan Arın, “Profesyonel takımın altyapısını bu kadar kısa sürede toparlamanın çok zor olduğunu bunu da çalışmak, fedakarlıktan geçeceğini biliyorduk. Özveri ile hocalarımızla beraber çalışarak bunun üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Çünkü tekrar başkanımız ile hayata dönen kulübümüzün altyapısında hiçbir şey yoktu. Soyunma odası konusunda bize yardım konusunu esirgemeyen Fazlı Bayram Hadi’ye, saha konusunda ÇEAŞ, DHMİ ve Köy Hizmetleri müdürlüklerine, futbolcu konusunda amatör kümede görev yapan kulüp başkanlarımız ve hocalarına teşekkür ediyorum. Ayrıca bize taşıt konusunda çok büyük destek veren Büyükşehir Belediye başkanımız Aytaç Durak’a ve Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdürlüklerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Arın "Başkanımızın almış olduğu bu karar bizleri de şok etti"

Arın, şöyle konuştu: “Burada başkanımıza düşen büyük yükün bir bölümünü azaltmayı düşünüyorduk. Ama başkanımızın almış olduğu bu karar bizleri de şok etti. Tek isteğimiz başkanımızın almış olduğu bu karardan vazgeçmesi. Onunla hayat bulan, nefes alan heyecan yaşatan ve yaşayan haline getirdiği Adanaspor’umuzu bundan mahrum bırakmaması. Böyle insanları bulmak çok. Başkanımız çok iyi bir insan. Ben önce onu tanıdıktan sonra adamlığını sevdim. Sonra Adanasporlu olarak da Adanaspor’a sahip çıkan biri olarak sevdim.”
Posted by Picasa

Deftarımıza Düşünce Platformundan ziyaret.

 


Adanaspor Düşünce Platformunu temsilen Mahmut Reyhanioğlu ve Av.Erkin Doygun, Adana Defterdarı sayın Tamer Utkucu ile görüştü. Ziyaretin temel amacı Adanaspor Başkanı Bayram Akgül’ün tekrardan göreve dönmesi yönünde Adana defterdarı Tamer Utkucu’dan destek çağrısı yapmasıydı. Sayın defterdar cümlelerine, “Adanaspor’a Hizmet, Adana’ya Hizmettir” sözleriyle başladı. Tüm Adanasporluların ve Adana halkının bu olaya bakış açısının böyle olması gerektiğini, bu zamana kadar Bayram Akgül’ün bu hizmeti layıkıyla yaptığını, en büyük dileğinin bu hizmetlere Bayram Akgül’ün devam etmesi olduğunu vurguladı. Sayın Deftardar daha sonra bu düşüncelerini telefonla Bayram Akgül’e iletti ve biz üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız, kamuoyunun ve bizlerin çağrılarına duyarsız kalmayacağınızı düşünüyoruz diyerek temennilerini aktardı. Adana Defterdarımız Tamer Utkucu Adanaspor Düşünce Platformuna da yaşanan süreçte göstermiş oldukları yapıcı ve bütünleştirici çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Posted by Picasa

13 Mayıs 2009 Çarşamba

Bayram Akgüle Düşünce platformundan açık davet.

 


1- İlk Haber2- Zirve3- Ekspres4- Çukurova Merhaba5- Adana Haber6- 5 Ocak7- Toros8- Güney Haber9- Yeni Gün10- Yeni Başak
Bayram Akgül Altay maçında yaşanan olaylardan sonra sahipsizliğine isyan ederek Adanasporu bıraktığını açıklamıştı.
Adanaspor düşünce platformuda Akgülün geri dönmesini sağlamak için bir dizi çalışmalar başlatmıştır.
Bunlardan birini yukarda saydığımız Adana yerel basınına ilan vererek yapmıştır.
Başkan Akgülün geri dönmesi adına bir çok etkinlik yapacaktır.
Umarım başkanın dönmesine etki edecektir.
Başkan Akgül Adanasporu bırakmasına etki eden faktörlere mesajını verdiğini düşünüyorum.
1-Taraftara benim arkamda durun.
2-Adanada seçilmiş atanmış kazanç sağlıyanlara bana yardımcı olun.
3-Federosyona yeter artık mesajı vererek oynanan oyunların son bulması mesajı vermiştir.
Taraftardan istediğini almıştır bundan sonraki süreçte Adanaspor taraftarı daha düzeyli olacağının sinyallerini vermektedir.
Bir nevi federosyondanda istediğini almıştır.
Sırada Adanayı yöneten yön veren seçilmiş ve atanmışlar vardır.
Umarım onlarda gerekli dersi çıkartmış ve Akgüle gereken desteği sağlıyarak Akgülün Adanasporun başına geri dönmesine katkı sağlıyacaklardır.
Katkılarından dolayı Yukarda saydığımız değerli basınımıza teşekkür ederiz.

12 Mayıs 2009 Salı

Başkanım dönmelisin.


Centilmenlik ödülü almış taraftarımızı yalnız bırakmamalısın.
Başkanım taraftarın isyanını haklı bulmuyorum ama yapılan tepki ne şahsınıza nede takımımıza.
Yapılan tepki kulübümüze yapılan haksızlıklara.
Taraftarımız bir anlık öfkeyle bir hata yaptı ama bunu sizinde bir kereye mahsus anlayışla karşılamanızı istiyoruz.
Hatamız adanaspora sahip çıkan size ve kulübümüze zarar vermemizdir.
Bunu Adanaspor taraftarı anlıyacak kapasitededir.
Altay maçında yaşanan olayları bir daha yaşamak istemiyoruz.
Tarihimizde böyle bir olay olmamıştır zaten.

Fikrimde herhangi bir değişiklik yok dedi.



Görevinden ayrıldığını açıklayan Adanaspor Başkanı Bayram Akgül de fikrinde herhangi bir değişiklik olmadığını söyledi. Adanaspor'a ve camiaya mutlaka birilerinin sahip çıkacağına inandığını anlatan Akgül, şöyle konuştu:
''Birileri sahip çıkacak ve her şey güzel olacaktır. Kulübe sahip çıkacak kişilerin yanında olmaya hazırız. Açlık grevine başlayan arkadaşlara da şahsıma verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim. Ancak, bu eylemlerine bir an önce son vermelerini istiyorum. Yaptıkları bu hareket camiaya yakışmıyor.'' dedi.

8 Mayıs 2009 Cuma

Şevki Adalıdan Bayram Akgüle dön çağrısı.



Adanaspor'un eski Başkanlarından Şevki Adalı, yaşanan olayların bırakın Adanaspor'u Adana'ya yakışmadığını söyledi ve yapılması gereken tek olayın Başkan Bayram Akgül'ün kararından vazgeçmesi için herkesin elinden geleni yapması olduğunu ifade etti..İşte Şevki Adalı'nın Adanaspor'un geleceğini ilgilendiren ve Başkan Bayram Akgül'ün geri dönmesi için yapılması gereken önemli açıklamaları...

"Pazar günü yaşananlar çok çirkindi. Adanamıza yakışmadı. Hiçbir dönemde böyle olayların yanında olmadık. Üzüntüyle seyrettik. Bu olaylar karşısında Bayram Akgül yerden göğe kadar haklı. Kendi seyircimizin yaptığından dolayı milyarlarca lira para ödendi. İşte böyle bir dönemde birkaç kendini bilmezin yaptığı karşımıza problem olarak çıkıyor. Başkanın da bir tahammül sınırı var. Bayram Akgül maddi-manevi tek başına mücadele ediyor Taltif, alkış göreceğine, daha makul ve ileriye dönük proğramlar yapılacağına her hafta bir problem yaşıyoruz"

"Adanasporlular biraz daha dikkatli olmalılar. Bayram Akgül'e Allah yardım etsin. Sıkıldı, bunaldı.. İnşaallah bu kararında ısrarcı olmaz. Bu noktada etrafımızda Adanaspor'u alıp taşıyacak bir güç yok. Maddi-manevi yanında olmalıyız. Adana'nın tek delikanlı çocuğu Bayram Akgül değil. Herşeyi onun sırtına bıraktık.Özveriyle üç senedir Adanaspor için uğraşıyor, didiniyor. Büyük başarı sağladı, karşılığı bu olmamalıydı.. Adanalıların olaya ciddi ve hassas bakmaları gerekir. Güzel başlayan Adanaspor serüveni inşaallah Süper Ligle biter"

"Adanaspor camiası olarak bizim bu günlerde yapmamız gereken Bayram Akgül'ü bu fikrinden caydırmak, aynı heyecanla yola devam etmesini sağlamaktır. 18 yaş üstündekiler Adanaspor'un geçmişte neler yaşadığını bilirler. O günlere dönmeyelim. İki gündür olayın şokundayım. Başkan Bayram Akgül ile en kısa zamanda görüşüp, geri dönmesi konusunda ricacı olacağım ve bizleri kırmayacağını düşünüyorum.Birkaç kişinin yaptığını Adanaspor camiasına bağlamamalıyız. Başkanın gönül kırgınlığını telafi etmeliyiz"

"Bayram Akgül gibi bir değer varken alternatif arayışı abestir. 3 yıldır mücadele eden başkanın yanında kenetlenmeliyiz ve onu cesaretlendirmeliyiz, yanında olmalıyız. Aytaç Durak faktörünü de es geçmemeliyiz. Aytaç Durak Adana sporu için önemli bir isim. Durak'ın Bayram Akgül'le ileriye dönük proğramları olduğunu düşünüyorum. Benim tanıdığım Aytaç Durak yaşanan bu olaylardan sonra mutlaka ne oluyor? diyecektir.."

"Adanaspor'da bugüne kadar yapılanlar bir mücizedir..3 sene içerisinde 3.ligden Bank Asya ligine kadar çıkmak ve ardından Play-Off kapısına dayanmak mücizeden başka birşey değildir.. Bunun adı başarıdır. Böyle başarılı bir ekibi bırakamayız. Başkan Bayram Akgül'ün bırakma kararından sonra hepimiz birlik olacağız, Adanasporlular biraraya geleceğiz, başkana gideceğiz, ricacı olacağız, fikrinden vazgeçireceğiz.. Çünkü başka bir yolda yok.. Bayram Akgül dışında bir alternatif de düşünmüyoruz"

Turbeylerden açıklama geldi.

Turbeyler'den birlik olalım, Akgül'ün bırakmasına engel olalım çağrısı Turbeyler Grubu Başkanı Mutlu Şenyürek, Altay maçı sonunda yaşanan olayları değerlendirdi ve "Gelin birlik olalım, Başkan Bayram Akgül'ün bırakmasına engel olalım"dedi..Şenyürek, "Altay maçında hakemlerin göstermiş olduğu yanlı tutum, yüksek olan atmosferi daha da arttırmış ve istenmeyen olaylar yaşanmıştır. Maçta yaşanan bu olayları tasvip etmek mümkün değildir. Hakemlerin göstermiş olduğu yanlı tutuma verilecek tepkiler daha demokratik koşullar altında ve şiddetten uzak, kulüp menfaatine zarar vermeyecek bir şekilde gösterilmeliydi.. Bir grup kendini bilmez insanların ateşlediği bu olayların bizlerle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.. Turbeyler Grubu Adanaspor tribünlerinin atktif tek grubu ve derneğidir. Maçtan önce yaptığımız grup toplantımızda maçın skoru ne olursa olsun futbolcularımızı, teknik heyetimizi ve başkınımızı sevgi gösterileriyle bağrımıza basacağımızı ve stadda yaşanabilecek herhangi bir olayda sukunetimizi koruyacağımızın kararını vermiştik"dedi... Yapılan açıklamada daha sonra şu görüşlere yer verildi: "Grubumuza ayrılan bölümde herhangi bir taşkınlık olmamıştır. Stat içerisindeki olayların daha da artması üzerine olaylara taraf olmamak adına tüm dernek ve grup üyelerimizle beraber stadı terk ettik. Stad içerisindeki olayların ve tahriklerin nereden ve nasıl başladığını tüm Adana kamuoyu görmüştür. Görüntüler herşeyi net bir şekilde özetlemektedir.Yaşanan olaylardan sonra Başkanımız Bayram Akgül'ün görevi bırakması bizleri derin bir üzüntüye boğmuştur. Adanaspor7u kapanma aşamasından alıp Süper Ligin kapısına getiren ve görevde bulunduğu sürede inanılmaz başarılara imza atan, ailesinden ve işlerinden fedakarlık göstererek taraflı-tarafsız herkesin takdirini kazanan başkanımızın bu kararından dönmesini ve Süper lig yürüyüşümüze kaldığımız yerden devam edeceğimizi bizlerle paylaşmasını sabırsızlıkla bekliyoruzBu camiaya sözün var başkan.. Süper ligi göreceğiz, biz seninle Avrupalara yürüyeceğiz"
Adanaspor Düşünce Platformu olarak 3-4 Mayıs 2009 Pazar ve pazartesi günleri yaşanan gelişmelerden dolayı duyduğumuz keder ve üzüntüyü Adana kamuoyu, Adanaspor ailesi, spor camiası ve kentimizin bütünüyle paylaşmayı bir borç bilmekteyiz. 3 Mayıs 2009 Pazar günü oynanan Adanaspor-Altay karşılaşmasının son dakikalarında Futbol Federasyonu, hakemler, misafir takım aleyhine yapılan kötü tezahüratın yanı sıra stadımızın koltuklarının kırılmasına, tuvaletlerin zarar görmesine sebep olacak davranışlarda bulunan seyircilerin yaptıklarının, gerek Sayın Başkan Bayram Akgül’ün şahsına gerekse kulübümüze verdikleri zarardan dolayı derin üzüntü içerisindeyiz. Herşeyden öte unutulmaması gereken bazı yaşanmışlıkları hatırlamakta fayda olduğunu düşünmekteyiz. Bunlardan birincisi Adanaspor taraftarının geçmişte en centilmen taraftar ödülü aldığı gerçeğidir.İkincisi ve asıl önemli olan ise son 3-4 yılda katedilen yoldur.. 3 yıl öncesinde kapanmanın eşiğine gelmiş, adı tarihin tozlu sayfalarına terk edilmek üzere olan Adanaspor’umuzun Sayın Başkan Bayram Akgül sayesinde nerede olduğunun, nerelere geldiğinin farkında olmamak cehalettir. Sadece liglerde yer alsa, destekleyecek bir takımımız olsa söylemlerinden, bugün Süper Ligi son maça kadar kovalayan bir takıma sahip olduğumuz gerçeğini görememek abesle iştigaldir. Sayın Başkan’ın da ifade ettiği gibi, bir grup kendini bilmez seyircinin yaptıklarının akıl, mantık ve vicdan ile bağdaşmadığını ifade etmek gerçeğin tam kendisidir. Seyirci ya da taraftar olmanın ötesinde, insan olarak bu davranışları sergilemenin, takımına zarar vermenin, takımını sevmekle, taraftar olmakla ilgisinin olmadığı apaçık ortadadır.. Yaşanan olaylara sebebiyet verenlerin gerçek Adanaspor taraftarı olması mümkün değildir. Olaylara sebebiyet verenleri, Adanaspor’u sahipsiz diye nitelendirenleri, takımına maddi ve manevi destek değil köstek olanları vicdanları ile baş başa bırakıyoruz.. Çünkü Adanaspor SAHİPSİZ değildir.. Başta Sayın Başkan Bayram Akgül ve yönetim kurulu olmak üzere, onbinlierce taraftarı ile sahipleneni vardır ve var olmaya devam edecektir. Pazar günü yaşanan olayları takiben 4 Mayıs pazartesi günü Sayın Başkan Bayram Akgül’ün yaptığı açıklama gerçek Adanaspor taraftarı için üzüntünün ötesinde, tam bir mutsuzluk tablosu oluşturmuştur.. Kulübümüzün kapanmanın eşiğine geldiği günlerde sahip çıkma yürekliliğini göstererek, maddi-manevi her şeyini ortaya koyan Başkanımızın neler yaptığını tüm Adana kamuoyu ve Adanaspor camiası büyük bir GURUR ve MİNNET’le izlemektedir. Ayrıca Adanaspor taraftarına, Adana kamuoyuna tüm bu mutlulukları yaşatan ve bu yıl gösterilen başarıda emeği geçen başta Sayın Başkan Bayram Akgül olmak üzere, yönetim kuruluna, teknik heyete ve tüm futbolcu kardeşlerimize teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz. Son söz olarak Sayın Başkanımız Bayram Akgül bilmelidir ki; bizler ve bizim gibi olan onbinlerce gerçek Adanaspor taraftarı sonsuz destekle hem kendisinin, hem yönetim kurulunun her zaman yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir. SAYGILARIMIZLA Adanaspor Düşünce Platformu

Bayram akgül görevini bıraktı.



Adanaspor
Akgül, yaptığı açıklamada, görevi gelmeden önce Adanaspor'un Uzan Grubu'nun borçlarından dolayı TMSF'ye geçtiğini ve maddi imkansızlıklar nedeniyle müsabakalara çıkamayıp, önce 2. Lig'e daha sonra da 3. Lig'e düştüğünü hatırlatarak, "Adanaspor bu maddi kıskaç altında 3. Lig'de de müsabakalara çıkamayarak yok olup gitme aşamasına gelmişken, Adanalı bir iş adamı olarak Adanaspor camiasının yoğun taleplerine duyarsız kalamadım ve hiç ilgi alanım olmamasına rağmen Adanaspor'a sahip çıkmak, onun yok olup gitmesine göz yummamak adına Adanaspor Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği A.Ş.'yi kurarak TMSF'nin İflas Masası vasıtası ile düzenlediği ihaleye katılıp, Adanaspor isim hakkını ve futbol şubesini sadece kağıt üzerinde bir isim olarak satın aldım. Adanaspor Futbol Şubesi'ni satın aldığımda Adanaspor'un hiçbir geliri olmadığı gibi, tek bir forması ve tek bir topu dahi yoktu ve liglerin başlamasına sadece birkaç hafta kalmıştı" dedi.

Adana'da kendisinden çok daha fazla maddi olanaklara sahip, işadamı, sanayici, tüccar ve toprak sahibi Adanalılar olmasına rağmen, hiç kimseden tek kuruş maddi yardım almadan, tamamen kendi imkanların kullanarak birkaç haftada Adanaspor'u sıfırdan yaratarak lige hazır hale getirdiğini ifade eden Akgül, şöyle devam etti:
"Aynı yıl Adanaspor'un 3.Lig'den 2. Lig'e çıkmasını sağladım. Bu bile Adanaspor camiası için çok büyük başarıydı, amatör kümeye düşüp yok oluh gitmesine haftalar kala sahip çıktığım Adanaspor'un 2. Lige çıkmasını sağlamıştım.2. Lig maddi külfeti 3.Lig'den daha ağırdı. Rakiplerimiz hem şehirlerinin tüm maddi ve manevi desteklerini arkalarına alırken, ben yine sadece kendi maddi olanaklarımla aynı yıl, Adanaspor'un önce 2. Lig Yükselme Grubuna oradan da Bank Asya 1.Lig'e çıkmasını sağladım"

Adanaspor'un Bank Asya 1. Lig'de tutunamayacağını, "düşer" diyenlerin aksine ve yine tamamen kendi olanaklarıyla takımın ortalarda ve hep üst sıraları özellikle de Play-Off'u zorlayan bir takım haline gelmesini sağladığını anlatan Akgül, "Son olarak kendi sahamızda oynadığımız Altay maçına kadar da Play-Off şansını devam ettirdik. 1-0 önde götürdüğümüz müsabakanın uzatma dakikalarında yediğimiz şansız bir golle de berabere kalarak Play-Off şansını kaybettik" dedi.

Her zaman, sporun "dostluk-kardeşlik-barış "olduğu ilkesinden hareket ettiğini, göreve geldiği günden beri bütün içtenliğiyle küfrün ve olayların önüne geçmeye çalışmasına rağmen maalesef kendini bilmez bazı seyircilerin küfürleri ve olay çıkarmaları nedeniyle, zaten kısıtlı olan gelirlerinin büyük bir bölümünün de ödemek zorunda kaldıkları cezalara gittiğini belirten Akgül, şunları söyledi:
"Bütün iyi niyetime ve çabalarıma ve Adanaspor için tüm benliğimle maddi ve manevi yaptıklarıma karşın, son olarak kendi sahamızda oynadığımız Altay maçından sonra da olay çıkarıp, hakemlere, TFF yetkililerine, misafirimiz olan rakip takımımıza ve yöneticilerimize küfür edip, saldıran, stadımız koltukları ve tuvaletlerine zarar veren ve (Sahipsiz Adanaspor) diye bağıran kendini bilmez bir grup seyircinin davranışından sonra Adanaspor'da başkan olarak kalmam artık mümkün olmayacaktır. Adanaspor için yaptıklarıma ve Adanaspor'u bütün benliğimle sahiplenmeme rağmen bana sahip çıkmayarak, aksine olay çıkarıp, küfür edip, stada zarar vererek ve bu zararları benim ödememe neden olan, üstüne üstlük de (Sahipsiz Adanaspor) diye bağıran kendini bilmezlere (Buyrun Adanaspor'a siz sahip çıkın) diyor ve görevimi bırakıyorum"

2 Mayıs 2009 Cumartesi

 

Adanaspor Aytaç durak tesisleri camiamıza hayırlı olsun.
Açılışa katılan tff.başkanı bir çok açılışta bulundum bu kadar coşkuyu hiç bir açılışta görmedim demesi bizim için manidardı.
Tesisler Adanasporun geleceğini kurtaracaktır.
Başkan bu tesislerden milli takımlara oyuncu vereceklerinin müjdesini verdi dolayısıyla tesisler Adanasporun dinamosu,motoru olacaktır.
Tesisler tüm taraftarların ve ve spor kamu oyunu büyüledi.
Artık geriye ne kaldı sadece süperliğde mücadele etmek o da olacak.
Bu taraftar artık süper liği hakediyor.
Haksız bir şekilde düştüğümüz süper liğe geri dönmek için tüm tesislerimizle hazırız.
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa



Adanaspor Çatalan tesislerinin açılışı bugün görkemli bir törenle açıldı. Törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Tff Başkanı Mahmut Özgener, Tff yöneticilerinden Levent Kızıl ve Lütfi Arıboğan, Milletvekili Hulusi Güvel, ÇÜ. Rektörü Alper Akın, Adanademirspor Kulüp Başkanı Bekir Çınar ile yöneticiler, Ulusal basından temsilciler bürokratlar, ilçe belediye başkanları, muhtarlar ve Turuncu Beyazlı taraftarlar katıldı. Açılışta Konuşma yapan Adanaspor Kulüp Başkanı Bayram Akgül, Aytaç Durak'a yaptığı bu hizmetten dolayı teşekkkür etti. Bu kadar kalabalık beklemiyorduk diyen Akgül, Taraftarlarada teşekkür etti. Başkan Akgül ayrıca Tesislere de Aytaç Durak'ın da ismini verdiklerini açıkladı ve katkılarından dolayı Plaket verdi. Aytaç Durak uzun süre taraftarlardan alkış aldı. Tff Başkanı Mahmut Özgener de yaptığı konuşmada, Bölge futbolu açısından çok önemli bir olay olduğunu vurguladı. 55 yıllık bir kulübün Çatalan tesislerine büyük ihtiyacının olduğu bunu da Aytaç Durak sayesinde kazandıklarını belirtti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ise taraftarların desteğinin eşliğinde yaptığı konuşmada, bugün Adanaspor'un bayramı, bunu en iyi şekilde kutlamak lazım dedi.

http://herkesespor.com